Apartamente Contactează-ne

Mesaj trimis cu success.

Cineva iti va raspunde in maximum 24 de ore

Trimite un mesaj nou Vezi toate locuințele disponibile

Vrei să afli mai multe informații?

Lasă-ne datele tale și te contactăm noi.

Va rugam introduceti numele dvs.

Va rugam introduceti emailul dvs.

Va rugam introduceti numarul dvs. de telefon.

Va rugam introduceti mesajul dvs.

adresa

Calea Șurii Mici, Sibiu


Mesaj trimis cu success.

Cineva iti va raspunde in maximum 24 de ore

Trimite un mesaj nou Vezi toate locuințele disponibile

Ce modificări fiscale aduce anul 2023 în piața imobiliară

Publicat de Echipa Valletta Park 23/09/2022

Schimbarea plafonului maxim pentru acordarea TVA-ului de 5% și cum afectează această schimbare vânzarea / cumpărarea de apartamente în Sibiu.

Anul 2022 a început cu o veste bună pentru cei ce doreau să achiziționeze apartamente noi și pentru dezvoltatorii imobiliari. Plafonul de acordare a TVA-ului de 5%  la achiziționarea primei locuințe a crescut de la 450.000 lei  la 700.000 lei.

Însă o nouă răsturnare de situație a indus în eroare aceeași categorie de persoane câteva luni mai târziu. Intrarea în vigoare a ordonanței OG 16/2022, publicată pe 15.iulie 2022, implică 2 noi schimbări majore pe piața imobiliară.

Pentru locuințele achiziționate după 01.01.2023, plafonul maxim de acordare a TVA-ului de 5% a unei locuințe scade de la 700.000 la 600.000 lei. Din ianuarie 2023 se vor putea cumpăra cu TVA 5% doar locuințele cu o valoare de până la 600.000 lei. Odată depășiță această sumă se TVA-ul aplicat va fi de 19%.

A doua mențiune este faptul că la a doua locuință achizitionată, după ianuarie 2023, TVA-ul aplicat va fi cel de 19% indiferent de valoarea acesteia. Astfel se elimină opțiunea unei achiziții de locuințe cu TVA redus la o valoare sub 450.000 lei.

Piața imobiliară din Sibiu este într-o poziție specială față de alte zone de pe teritoriul României. Și aici prețurile materiilor prime au crescut, lucru care a dus la o creștere de aproximativ 25% a prețurilor noilor apartamente în ultimii doi ani. Vânzările din acest sector, însă, au cunoscut o creștere de aproximativ 8% față de anii precedenți.

În mod clar, ultimele schimbări a OG 16/2022 vor avea un impact și pe piața imobiliară sibiană, însă nu imediat!

Asta pentru că persoanele care au semnat un antecontract de cumpărare a unui imobil până în data de 31.12.2022 nu vor fi afectate de noile modificări menționate mai sus chiar dacă predarea, respectiv contractul final, se vor încheia în 2023.

Persoanele care semnează un antecontract de cumpărare a unei prime locuințe, spre exemplu, la o valoare de 700,000 lei, beneficiază de TVA de 5% deși contractul se va semna după ianuarie 2023. În aceeași situație se află și persoanele care achiziționează o a doua locuință sub valoarea de 450.000 lei. Odată semnat antecontractul în 2022 vor beneficia de un TVA de 5% la semnarea contractului în 2023, dar nu mai târziu de 31.12.2023.

Mai sunt câteva luni de răgaz, timp în care apartamentele de 3 sau 4 camere din Sibiu vor avea prețuri mai accesibile.

Ținând cont de presiunea crescândă datorată acestor noi modificări, am încercat să găsim noi soluții pentru fiecare tip de familie. În concluzie, Zacaria propune din această lună și varianta de  rate la dezvoltator. Plata în criptomonede sau orice formă de credit bancar fiind două variante deja utilizate de clienții noștrii.

O altă veste bună! În Valletta Park apartamentele de 3 și 4 camere din blocul A sunt gata de predare în ianuarie 2023! Pentru sibienii mai puțin grăbiți, blocul B se va preda în martie 2023 iar blocul C, în iulie 2023.

Creșterile de preț afectează nu numai locuințele, ci și viitoarele facturi și modul de viață. Astfel am încercat să integrăm în proiectul nostru cât mai multe elemente ce ușurează viața locatarilor noștri. Pierderea minimă de căldură prin încorporarea sistemului de încălzire în pardoseală și centrala proprie completează confortul în interior. În exterior stațiile de încărcare pentru mașini electrice cu prețuri preferențiale și locul de joacă în proximitate.

Mai multe detalii despre sau disponibilitatea apartamentelor cu spațiu generos puteți afla aici

Doriți să programați o vizită direct pe șantier? Sunați la 0799 735 375!


Alte articole relevante

Publicat în 22/01/2024

3 stații de încărcare pentru mașini electrice disponibile în Valletta Park

E-mobilitatea a luat avânt în ultimii ani. Numărul mașinilor electrice de pe șosele a crescut semnificativ, iar acest lucru duce automat la necesitatea tot mai crescândă a stațiilor de încărcare electrice. Situația actuală a pieței auto electrice Mobilitatea electrică a luat avânt, numărul mașinilor verzi noi s-a dublat în 2023 față de 2022, atât în […]

Citește mai mult
Publicat în 04/01/2024

Valletta Park și piața imobiliară, review 2023

La începutul anului, ne place să privim înapoi la realizările anului precedent, să evaluăm ce am făcut bine, să învățăm din experiențele mai puțin reușite și să identificăm modalități de îmbunătățire pentru viitor. Începutul anului 2023 ne-a găsit cu proiectul ajuns la tot ce ține de finisajele interioare, fațadele fiind finalizate în ultimele săptămâni ale […]

Citește mai mult