Apartamente Contactează-ne

Mesaj trimis cu success.

Cineva iti va raspunde in maximum 24 de ore

Trimite un mesaj nou Vezi toate locuințele disponibile

Vrei să afli mai multe informații?

Lasă-ne datele tale și te contactăm noi.

Va rugam introduceti numele dvs.

Va rugam introduceti emailul dvs.

Va rugam introduceti numarul dvs. de telefon.

Va rugam introduceti mesajul dvs.

adresa

Calea Șurii Mici, Sibiu


Mesaj trimis cu success.

Cineva iti va raspunde in maximum 24 de ore

Trimite un mesaj nou Vezi toate locuințele disponibile

Investiții în imobiliare? De ce Valletta Park e potrivit pentru tine

Publicat de Echipa Valletta Park 21/01/2022

Investițiile au fost mereu un subiect delicat, iar investițiile în proprietăți imobiliare nasc mereu discuții variate, implicând puternic latura emoțională. Totuși, la început de 2022 ne-am propus să lăsăm la o parte emoțiile și să privim lucrurile din perspectiva factuală. Așadar, vă prezentăm mai jos câteva motive pentru care investițiile imobiliare au sens și nu uitați să verificați pagina de apartamente noi pentru a vedea layout-urile și planurile unităților rămase.

1. E momentul bun pentru o investiție în imobiliare?

Istoric, la fel ca pe bursă, majoritatea proprietăților câștigă în valoare. Ciclurile de “explozie” a prețurilor depășesc fazele de recesiune, iar acest lucru se reflectă în creșterea valorii pe termen lung, pe langă randamentul obținut din chirie. Știm cu toții replica prietenului bun care ne recomandă să mai așteptăm un an-doi până când piața se va duce în cap și vom cumpăra același apartament cu 50% mai ieftin. Realitatea îl contrazice însă pe prietenul nostru. Evident, astfel de scăderi apar în ciclurile financiare, însă se petrec pe perioade mult mai lungi, și cu toții știm că “time in the market beats timing the market”. Așadar, după cum vedem mai jos, începând din 2015 prețul mediu pe mp în România a crescut constant, ajungând la 1590 euro/mp în 2021.

2. Sunt de fapt imobiliarele mai scumpe decât acum 6 ani?

Aici intervine lucrul cu adevărat interesant. În cifre simple, prețul pe metru pătrat a crescut. Totuși, dacă analizăm din perspectiva accesibilității imobiliarelor, respectiv câte salarii medii nete sunt necesare pentru a cumpăra un metru pătrat, realizăm că lucrurile stau exact pe dos. Așadar, din 2008 până în 2020, imobiliarele s-au ieftinit dacă luăm în calcul și puterea de cumpărare. Totuși, 2021 reprezintă primul an în care imobiliarele s-au scumpit ca accesibilitate, dar 2.16 salarii nete/mp semnifică un preț mai mic decât în 2015.

3.  De ce Valletta Park, de ce Calea Șurii Mici?

Cu siguranță un investitor analizează o mulțime de proiecte înainte de a face pasul achiziționării unui imobil. Chiar dacă cererea depășește oferta, în Sibiu sunt numeroase proiecte în dezvoltare, de ce te-ai opri la Valletta Park? O să-ți prezentăm doar trei argumente care au sens investițional din punctul nostru de vedere:

  • Următoarea zonă de expansiune imobiliară din Sibiu

    – Calea Șurii Mici reprezintă o zonă cu potențial imens, fiind poziționată excelent pentru acces rapid către zona de centru, dar mai important, către zona industrială vest. Discutăm de câteva zeci de mii de persoane care lucrează în partea de vest a Sibiului și care ar putea să parcurgă 5-10 minute până la job. Având în vedere traficul de pe strada Alba Iulia la orele de vârf, probabil pentru mulți sibieni ar însemna o oră mai mult petrecută în familie în loc de stat în trafic.

  • Potențialul de creștere a valorii locuințelor din zonă

    – Să nu uităm că pe Calea Cisnădiei se vindeau apartamente noi cu 600-700 euro/mp în urmă cu câțiva ani. În momentul de față locuințele din acea zonă se tranzacționează cu prețuri de peste 1100-1200 euro/mp. Spre deosebire de Calea Cinsădiei, Calea Șurii Mici are șansa de a se dezvolta mult mai organizat și cu suficiente alternative de trafic. Accesul rapid pe autostradă oferă soluții pentru cei care vor să ajungă imediat în zona Hornbach sau Broscărie-Vasile Aaron. Primăria Sibiu intenționează să lărgească Calea Șurii Mici la 2 benzi pe sens (vezi profil stradal propus – foto jos). Mai mult decât atât, există planuri pentru ca străzile Bruxelles, Ogorului și Quartului să fie modernizate. Astfel, cei care vor să ajungă în Turnișor, respectiv Țiglari, vor avea alternative suficiente. Nu mai insistăm pe apropierea față de viitorul Spital Județean, însă investitorii în real-estate știu ce înseamnă un astfel de atu.Profil stradal Calea Surii Mici

  • Proiectele de calitate solicită puține investiții pe termen lung

    – Pentru un investitor este important să elimine cât poate de mult din costurile cu întreținerea locuinței pe termen lung. Un apartament nou, de calitate, ce nu necesită reparații de întreținere în timp, ajută la obținerea unui randament superior din chiria lunară. Zacaria este unul din cei mai corecți dezvoltatori imobiliari din Sibiu. Mereu am dezvoltat proiecte de calitate, iar Valletta Park nu face notă discordantă. Folosim materiale de calitate, predăm apartamentele la alb, gletuite și cu primul strat de lavabilă dat. La acestea se adaugă încălzirea în pardoseală și centrale termice Ariston precum și videointerfonul instalat.

Așadar, în cazul în care vedeți Valletta Park ca un proiect investițional corect și doriți mai multe informații, ne găsiți la numărul de telefon 0799 735 375.

Ca de la investitor la investitor, vă dorim spor la research și randamente cât mai bune!

surse imagini: carutacubani.ro


Alte articole relevante

Publicat în 22/01/2024

3 stații de încărcare pentru mașini electrice disponibile în Valletta Park

E-mobilitatea a luat avânt în ultimii ani. Numărul mașinilor electrice de pe șosele a crescut semnificativ, iar acest lucru duce automat la necesitatea tot mai crescândă a stațiilor de încărcare electrice. Situația actuală a pieței auto electrice Mobilitatea electrică a luat avânt, numărul mașinilor verzi noi s-a dublat în 2023 față de 2022, atât în […]

Citește mai mult
Publicat în 04/01/2024

Valletta Park și piața imobiliară, review 2023

La începutul anului, ne place să privim înapoi la realizările anului precedent, să evaluăm ce am făcut bine, să învățăm din experiențele mai puțin reușite și să identificăm modalități de îmbunătățire pentru viitor. Începutul anului 2023 ne-a găsit cu proiectul ajuns la tot ce ține de finisajele interioare, fațadele fiind finalizate în ultimele săptămâni ale […]

Citește mai mult