Apartamente Contactează-ne

Mesaj trimis cu success.

Cineva iti va raspunde in maximum 24 de ore

Trimite un mesaj nou Vezi toate locuințele disponibile

Vrei să afli mai multe informații?

Lasă-ne datele tale și te contactăm noi.

Va rugam introduceti numele dvs.

Va rugam introduceti emailul dvs.

Va rugam introduceti numarul dvs. de telefon.

Va rugam introduceti mesajul dvs.

adresa

Calea Șurii Mici, Sibiu


Mesaj trimis cu success.

Cineva iti va raspunde in maximum 24 de ore

Trimite un mesaj nou Vezi toate locuințele disponibile

Investiții în imobiliare? De ce Valletta Park e potrivit pentru tine

Publicat de Echipa Valletta Park 21/01/2022

Investițiile au fost mereu un subiect delicat, iar investițiile în proprietăți imobiliare nasc mereu discuții variate, implicând puternic latura emoțională. Totuși, la început de 2022 ne-am propus să lăsăm la o parte emoțiile și să privim lucrurile din perspectiva factuală. Așadar, vă prezentăm mai jos câteva motive pentru care investițiile imobiliare au sens și nu uitați să verificați pagina de apartamente pentru a vedea layout-urile și planurile unităților rămase.

1. E momentul bun pentru o investiție în imobiliare?

Istoric, la fel ca pe bursă, majoritatea proprietăților câștigă în valoare. Ciclurile de “explozie” a prețurilor depășesc fazele de recesiune, iar acest lucru se reflectă în creșterea valorii pe termen lung, pe langă randamentul obținut din chirie. Știm cu toții replica prietenului bun care ne recomandă să mai așteptăm un an-doi până când piața se va duce în cap și vom cumpăra același apartament cu 50% mai ieftin. Realitatea îl contrazice însă pe prietenul nostru. Evident, astfel de scăderi apar în ciclurile financiare, însă se petrec pe perioade mult mai lungi, și cu toții știm că “time in the market beats timing the market”. Așadar, după cum vedem mai jos, începând din 2015 prețul mediu pe mp în România a crescut constant, ajungând la 1590 euro/mp în 2021.

2. Sunt de fapt imobiliarele mai scumpe decât acum 6 ani?

Aici intervine lucrul cu adevărat interesant. În cifre simple, prețul pe metru pătrat a crescut. Totuși, dacă analizăm din perspectiva accesibilității imobiliarelor, respectiv câte salarii medii nete sunt necesare pentru a cumpăra un metru pătrat, realizăm că lucrurile stau exact pe dos. Așadar, din 2008 până în 2020, imobiliarele s-au ieftinit dacă luăm în calcul și puterea de cumpărare. Totuși, 2021 reprezintă primul an în care imobiliarele s-au scumpit ca accesibilite, dar 2.16 salarii nete/mp semnifică un preț mai mic decât în 2015.

3.  De ce Valletta Park, de ce Calea Șurii Mici?

Cu siguranță un investitor analizează o mulțime de proiecte înainte de a face pasul achiziționării unui imobil. Chiar dacă cererea depășește oferta, în Sibiu sunt numeroase proiecte în dezvoltare, așa că de ce te-ai opri la Valletta Park? O să-ți prezentăm doar trei argumente care au sens investițional din punctul nostru de vedere:

  • Următoarea zonă de expansiune imobiliară din Sibiu – Calea Șurii Mici reprezintă o zonă cu potențial imens, fiind poziționată excelent pentru acces rapid către zona de centru, dar mai important, către zona industrială vest. Discutăm de câteva zeci de mii de persoane care lucrează în partea de vest a Sibiului și care ar putea să parcurgă 5-10 minute până la job. Având în vedere traficul de pe strada Alba Iulia la orele de vârf, probabil pentru mulți sibieni ar însemna o oră mai mult petrecută în familie în loc de stat în trafic.
  • Potențialul de creștere a valorii locuințelor din zonă – Să nu uităm că pe Calea Cisnădiei se vindeau apartamente cu 600-700 euro/mp în urmă cu câțiva ani. În momentul de față locuințele din acea zonă se tranzacționeaza cu prețuri de peste 1100-1200 euro/mp. Spre deosebire de Calea Cinsădiei, Calea Șurii Mici are șansa de a se dezvolta mult mai organizat și cu suficiente alternative de trafic. Accesul rapid pe autostradă oferă soluții pentru cei care vor să ajungă imediat în zona Hornbach sau Broscărie-Vasile Aaron, iar Primărie Sibiu intenționează să lărgească Calea Șurii Mici la 2 benzi pe sens (vezi profil stradal propus – foto jos). Mai mult decât atât, există planuri pentru ca străzile Bruxelles, Ogorului și Quartului să fie modernizate, astfel încât cei care vor să ajungă în Turnișor, respectiv Țiglari, să aibă alternative suficiente. Nu mai insistăm pe apropierea față de viitorul Spital Județean, însă investitorii în real-estate știu ce înseamnă un astfel de atu.Profil stradal Calea Surii Mici
  • Proiectele de calitate solicită puține investiții pe termen lung – Pentru un investitor este important să elimine cât poate de mult din costurile cu întreținerea locuinței pe termen lung. Un apartament de calitate oferă suficient conform pentru a obține un randament bun din chiria lunară, risipind totodată din necesitatea reparațiilor. La Zacaria mereu am dezvoltat proiecte de calitate, iar Valletta Park nu face notă discordantă. Folosim materiale de calitate, predăm apartamentele la alb, gletuite și chiar cu primul strat de lavabilă dat, echipate cu încălzire în pardoseală și centrale termice Ariston.

Așadar, în cazul în care vedeți Valletta Park ca un proiect investițional corect și doriți mai multe informații, ne găsiți cu drag la numărul de telefon 0799 735 375.

Ca de la investitor la investitor, vă dorim spor la research și randamente cât mai bune!

surse imagini: carutacubani.ro


Alte articole relevante

Publicat în 11/08/2022

NOU! Apartamente cu rate la dezvoltator la Valletta Park

Mereu am fost receptivi la feedback-ul și sugestiile clienților noștri. Mulți dintre voi, cei care ne-ați scris în ultimele luni, ați fost interesați de o variantă de rate la dezvoltator pentru achiziția unui apartament în complexul Valletta Park. Așa că de astăzi venim în ajutorul vostru cu această nouă formă de plată, cu un avans […]

Citește mai mult
Publicat în 09/06/2022

Stații de încărcare pentru mașini electrice în Valletta Park

În 5 iunie s-a sărbătorit  Ziua Mondială a Mediului, iar noi am decis să sărbătorim acest moment semnând contractul pentru viitoarele stații electrice amplasate în interiorul ansamblului Valletta Park. Un beneficiu extrem de util viitorilor locatari și absolut necesar în contextul evoluției pieței auto. Anul 2022 a cunoscut o creștere de aproximativ 400% a cererilor […]

Citește mai mult