Apartamente Contactează-ne

Mesaj trimis cu success.

Cineva iti va raspunde in maximum 24 de ore

Trimite un mesaj nou Vezi toate locuințele disponibile

Vrei să afli mai multe informații?

Lasă-ne datele tale și te contactăm noi.

Va rugam introduceti numele dvs.

Va rugam introduceti emailul dvs.

Va rugam introduceti numarul dvs. de telefon.

Va rugam introduceti mesajul dvs.

adresa

Calea Șurii Mici, Sibiu


Mesaj trimis cu success.

Cineva iti va raspunde in maximum 24 de ore

Trimite un mesaj nou Vezi toate locuințele disponibile

Încălzirea în pardoseală între mituri și beneficii reale

Publicat de Echipa Valletta Park 16/01/2023
Incalzirea in pardoseala Valletta Park
 Unul dintre numeroasele beneficii al apartamentelor din ansamblul Valletta Park este faptul că fiecare din ele beneficiază de încălzire în pardoseală, un detaliu ce deosebește apartamentele cu finisaje moderne de cele clasice. 

Iarna se simt cel mai bine avantajele, mai ales când te dai jos din pat într-o dimineață răcoroasă de iarnă și nu trebuie să țopăi rapid către cei mai apropiați papuci de casă sau bucată pufoasă de covor. 

De asemenea, proiectarea mobilei nu mai depinde de caloriferul de sub geam, iar gresia din baie sau bucătărie nu mai inspiră teamă nici pentru cel mai friguros membru al familiei. 

Cu toate acestea unii români privesc acest tip de încălzire în mod reticent, chiar critic, așa că haideți să vorbim despre asta! 

Facturi mai mari? 

Temperatura la care trebuie să se ridice apa din calorifere pentru a încălzi serios casa este de 80/90 de grade. În cazul încălzirii în pardoseală, temperatura din PEX-urile de sub podea trebuie să fie în jur de 35/50°C ( ideal 40°C) pentru aproximativ aceeași temperatură din cameră. Automat centrala nu va fi solicitată la maxim pentru temperaturi înalte, lucru ce va duce tot la fel de automat la facturi cu 15% mai mici sau chiar de 30-40% daca aveți o centrală în condensație. 

Probabil nu este la fel de eficientă, încălzire greoaie… mai punem și calorifere? 

Într-adevăr, inerția termică este mai mare la încălzirea prin pardoseală, dar, în același timp, se va menține caldă mai mult timp, aici fiind comparabilă cu o sobă de teracotă. Această problemă se rezolvă ușor printr-un termostat dedicat și un reglaj determinat de stilul de viață al fiecărei familii. 

De asemenea, distribuirea căldurii vine de jos în sus, uniform, in fiecare colț al casei încălzind în primul rând corpul aflat în contact cu podeaua, deci piciorușele înghețate. La clasicele calorifere căldura este transmisă prin convecție, adică aceasta se duce în primul rând către tavan, supraîncălzind o zonă la care nu ajungem, în timp ce podeaua se menține rece. 

Din acest motiv este posibil să tremuri la o temperatură de 21°C într-o cameră încălzită cu calorifere, dar să resimți o temperatură mai confortabiă la aceeași nivel indicat de termostat, dar cu sursa de căldură din podea.  

Afectează sănătatea și  înrăutățește alergiile 

Cum căldura vine de jos în sus se pune problema supraîncălzirii picioarelor și afectarea circulației odată cu aceasta. Din nou, temperatura în țeava aflată sub șapa turnată ajunge la 40 grade celsius maxim, astfel că temperatura ajunsă la picioare este mult diminuată. În concluzie, podeaua va fi calduță, nu fierbinte, lucru care nu afectează circulația sanguină.  

De asemenea, alergiile nu vor fi agravate, din contră, temperatura constantă și lipsa zonelor umede din podea elimină posibilitatea formării coloniilor de bacterii sau mucegai.  

Sistemul de încălzire nu produce praf. O casă cu încălzire clasică va avea aceeași cantitate de praf plimbată de aerul cald. Așadar, în cazul în care detectați o cantitate consistentă de praf, sursa acestuia trebuie remediată, nu sistemul de încălzire. 

Durabilitatea sistemului 

Conform normelor europene, producătorii țevilor pentru încălzirea în pardoseală trebuie să garanteze o utilizare de minim 50 de ani. Această durată de viață se prelungește automat dacă sistemul de încălzire nu este folosit la temperatura maximă tot timpul. 

Menținută la o temperatura normală, maxim 40°C la tub sau aproximativ 23°C în aer, sistemul nu va necesita niciun fel de tratamente speciale până la 100 de ani. 

Sistemul de încălzire în pardoseală din Valletta Park 

Încălzirea în pardoseală în Valletta Park

Acum că am lămurit principalele probleme ce nu ne dau liniște, haideți să vedem cum e clădită încălzirea în pardoseală din Valletta Park. 

Începem cu centrala, respectiv Ariston ONE, și cel mai important, în condensație! Acest lucru, după cum am precizat și mai sus, scade câteva procente serioase din prețul facturii lunare fiind, în același timp, foarte eficientă. 

Apartamentele mai mari, de  4 camere, beneficiază de varianta Ariston cu cazan dublu, pentru a face față cu succes suprafeței mai mari și utilizării concomitente a apei calde în baie și bucătărie, spre exemplu.  Alt plus al acestei centrale este faptul ca poate fi reglată și prin aplicația mobilă dedicată. 

Din hol si până-n baie, prin dormitoare și bucătărie, tuburile de încălzire sunt frumos distribuite cu un pas de montaj de 15 cm ce se îngustează în zonele ce tind să fie mai reci, pereți, uși, la un pas de 10 cm. Ca să ne facem o idee, pasul maxim recomandat pentru încălzirea în pardoseală este de 30 cm. 

Pentru a minimiza pierderea căldurii și pentru a-i da un vector clar de direcție către…piciorușe, țevile PEX se odihnesc pe o suprafață moale de polistiren extrudat de 2 cm dublat de folia de polietilenă. 

La apartamentele ce se vând la cheie sunt montate termostate inteligente în fiecare cameră, astfel temperatura poate fi modificată diferențiat prin aplicația dedicată. 

V-am convins? Haideți să vedeți cu ochii voștri și să alegeți apartamentul potrivit! 

Ne găsiți la 0799 735 375 și stabilim împreună ora potrivită, locul se subînțelege – Valletta Park. 


Alte articole relevante

Publicat în 22/01/2024

3 stații de încărcare pentru mașini electrice disponibile în Valletta Park

E-mobilitatea a luat avânt în ultimii ani. Numărul mașinilor electrice de pe șosele a crescut semnificativ, iar acest lucru duce automat la necesitatea tot mai crescândă a stațiilor de încărcare electrice. Situația actuală a pieței auto electrice Mobilitatea electrică a luat avânt, numărul mașinilor verzi noi s-a dublat în 2023 față de 2022, atât în […]

Citește mai mult
Publicat în 04/01/2024

Valletta Park și piața imobiliară, review 2023

La începutul anului, ne place să privim înapoi la realizările anului precedent, să evaluăm ce am făcut bine, să învățăm din experiențele mai puțin reușite și să identificăm modalități de îmbunătățire pentru viitor. Începutul anului 2023 ne-a găsit cu proiectul ajuns la tot ce ține de finisajele interioare, fațadele fiind finalizate în ultimele săptămâni ale […]

Citește mai mult