Apartamente Contactează-ne

Mesaj trimis cu success.

Cineva iti va raspunde in maximum 24 de ore

Trimite un mesaj nou Vezi toate locuințele disponibile

Vrei să afli mai multe informații?

Lasă-ne datele tale și te contactăm noi.

Va rugam introduceti numele dvs.

Va rugam introduceti emailul dvs.

Va rugam introduceti numarul dvs. de telefon.

Va rugam introduceti mesajul dvs.

adresa

Calea Șurii Mici, Sibiu


Mesaj trimis cu success.

Cineva iti va raspunde in maximum 24 de ore

Trimite un mesaj nou Vezi toate locuințele disponibile

Valletta Park și piața imobiliară, review 2023

Publicat de Echipa Valletta Park 04/01/2024

La începutul anului, ne place să privim înapoi la realizările anului precedent, să evaluăm ce am făcut bine, să învățăm din experiențele mai puțin reușite și să identificăm modalități de îmbunătățire pentru viitor.

Începutul anului 2023 ne-a găsit cu proiectul ajuns la tot ce ține de finisajele interioare, fațadele fiind finalizate în ultimele săptămâni ale anului precedent. La finalul aceluiași an, am finalizat trei blocuri cu apartamente intabulate, străzi pavate, parcări marcate și un loc de joacă deja testat de specialiștii mici.

Dar anul 2023 nu a fost un an deloc plictisitor pe partea de știri, previziuni și schimbări în sectorul imobiliar.

Prăbușirea pieței imobiliare

Vara anului 2023 a adus nu doar temperaturi ridicate, ci și vești fierbinți privind iminenta prăbușire a sectorului imobiliar. Am așteptat cu înfrigurare această prăbușire. Între timp, am reușit să vindem 45% din proiect doar în acest an, atingând un impresionant procent total de 80% din complex vândut.

Zvonurile nu au fost în întregime eronate; dobânzile crescute au sporit reticența românilor de a achiziționa o locuință. În același timp, prețurile chiriilor au crescut, numărul proiectelor rezidențiale noi aprobate au scăzut, iar cererea a devenit mai mare decât oferta.

Toți acești factori au determinat oamenii să analizeze mai atent opțiunile de pe piață și să ia în considerare o nouă casă în detrimentul chiriilor scumpe. De asemenea, investiția în apartamente ce vor fi date apoi în chirie, pe fondul creșterii acestora, sună bine!

Concluzia? A fost totuși un an bun pentru ansamblul Valletta Park de pe Calea Șurii Mici. Primele familii au început să animeze noile lor apartamente, personalizând canvasul alb al pereților. Am văzut cum proiectul prinde viață; noi am oferit mai mult spațiu, iar locatarii l-au umplut cu mai multă fericire și luminițe de Crăciun!

Uite TVA-ul, uite cum crește!

După ce am anunțat cu bucurie la începutul anului 2023 un TVA mai mic, de 5%, pentru apartamentele ce nu depășesc 120,000 de euro, sfârșitul anului vine cu o altă schimbare majoră: TVA-ul cel mai mic devine mai mare, 9%, începând cu 1 ianuarie 2024.

Potrivit legii 296/2023, cota de TVA de 9% se aplică tuturor persoanelor care cumpără o locuință de maxim 120 mp și o valoare de maxim 120,000 de euro, la care se adaugă TVA-ul. De asemenea, trebuie să ținem cont de faptul că se poate achiziționa o singură locuință cu această cotă de TVA redusă.

A existat însă o portiță ce putea fi folosită de persoanele ce își doreau achiziționarea unei locuințe în 2024 cu TVA-ul de 5%. Persoanele care au semnat antecontracte până la data de 31.12.23 pentru apartamentele ce îndeplinesc condițiile necesare menționate mai sus beneficiază de TVA-ul de 5%, chiar dacă predarea apartamentului și semnarea contractului final se vor realiza în 2024.

Acest lucru a impulsionat puțin vânzările din ultimele luni ale anului. Clienții cu resurse și înțelegere asupra situației de pe piață au dorit să profite de ultimele luni cu TVA de 5%. Ultimul apartament de acest fel a fost vândut chiar în ultima săptămână a anului!

Concluzia anului 2024 în imobiliare: prețurile vor crește, taxele cresc, dar noi, la Valletta Park, vom crește doar TVA-ul acolo unde este necesar, nimic mai mult.

Mult a fost, puțin a rămas

Proiectul Valletta Park include 121 de apartamente în 3 blocuri, dintre care 114 sunt disponibile la stadiul alb avansat, iar 7 apartamente sunt disponibile la cheie.

În acest moment, la începutul anului 2024, mai avem 23 de apartamente intabulate disponibile, dintre care un singur apartament mai este disponibil la cheie.

Fiecare apartament vine cu un loc de parcare gratuit, încălzire în pardoseală instalată, centrală termică în condensare. Fiecare scară dotată cu lift Schindler, stații de încărcare pentru mașini electrice, loc de joacă pentru copii și liniște pentru părinți.

Vă așteptăm la vizionare; faceți o programare la 0799 735 375.

 


Alte articole relevante

Publicat în 18/06/2024

Investiția înțeleaptă: de ce să alegi un Penthouse

Hibridul perfect între casă și apartament – penthouse-ul este definiția luxului în imobiliare. Aflat la ultimul etaj retras al unui bloc, penthouse-ul este de obicei cel mai luminos și spațios apartament disponibil din clădire, vedeta blocului ce se bucură de terase mereu însorite și neobstrucționate de clădirile din apropiere. De ce un penthouse? Intimitate…la bloc? […]

Citește mai mult
Publicat în 22/01/2024

3 stații de încărcare pentru mașini electrice disponibile în Valletta Park

E-mobilitatea a luat avânt în ultimii ani. Numărul mașinilor electrice de pe șosele a crescut semnificativ, iar acest lucru duce automat la necesitatea tot mai crescândă a stațiilor de încărcare electrice. Situația actuală a pieței auto electrice Mobilitatea electrică a luat avânt, numărul mașinilor verzi noi s-a dublat în 2023 față de 2022, atât în […]

Citește mai mult